Ambasadori delili packe Rami, pohvalili reakciju Vučića

Ambasadori zemalja Kvinte pohvalili su reakciju premijera Aleksandra Vučića dok je albanski premijer Edi Rama dobio packe zbog provokacija, piše današnji "Blic".

.

Kako navodi list, ambasadori Velike Britanije Denis Kif, Italije Đuzepe Manco, Nemačke Hajnc Vilhelm, SAD Majkl Kirbi, Francuske Kristin Moro, kao i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, koji su se juče sastali sa Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, imali su zajedničku ocenu da je odgovor srpskog premijera prilikom posete Rame Beogradu bio korektan, uzdržan i primeren.

"Svim ambasadorima je apsolutno jasno šta je Rama uradio, što su mu nesumljivo i preneli nezvaničnim putem, zbog čega je on juče u Preševu dramatično spustio loptu", kaže sagovrnik "Blica".

Premijer Vučić informisao je juče ambasadore zemalja Kvinte i ambasadora EU o poseti predsednika Vlade Albanije Edija Rame i posebno ukazao na provokaciju albanskog premijera tokom obraćanja medijima istakavši da je Srbija reagovala odlučno i istovremeno veoma uzdržano, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Svi ambasadori zaključili su da je, uprkos provokaciji Edija Rame, poseta bila istorijska i značajna za saradnju i stabilnost u regionu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug