Info

Protest u Mitrovici zbog provokacije Rame

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice okupili su se u blizini glavnog ibarskog mosta, koji razdvaja severni od južnog dela grada, u znak protesta zbog provokativne izjave albanskog premijera u Beogradu i u znak podrške Vladi Srbije i politici očuvanja pokrajine u sastavu Srbije.
10.11.2014. - 16:07h

Do okupljanja je došlo nakon što su mediji preneli da je albanski premijer Edi Rama u Beogradu izjavio da Srbija treba da prizna Kosovo.

Građani su nosili zastave Republike Srbije, a državnim zastavama su okićeni i automobili koji kruže Kosovskom Mitrovicom.

Među okupljenim građanima mogli su se videti predstavnici lokalne samouprave iz ovog grada, kao i narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Kosovske Mirovice Krstimir Pantić.

Nije bilo incidenata, a na glavnom ibarskom mostu mogle su se videti pripadnici kosovske policije i Kfora.

Odbornik u Skupštini Opštine Severna Mitrovica Zoran Mojsilović izjavio je da su građani današnjim kupljanjem u Mitrovici poslali jasnu podršku predsedniku Vade Srbije Aleksandru Vučiću.

"Današnjim okupljanjem šaljemo podršku Vladi Sbije i premijeru Aleksandru Vučiću, koji je prihvatio nepopularan sastanak sa albanskim premijerom Edijem Ramom, koji je iskoristio to da pošalje neprimerenu poruku u pravcu rušenja suvereniteta i integriteta naše zemlje. Takav ispad i takvi ispadi premijera drugih zemalja moraju biti osuđeni najoštrije", rekao je Mojsilović novinarima.

Sergej Zaporožac, građanin Kosovske Mitrovice koji je sa svojim sugrađanima učestvovao u protestu, takođe je rekao da su građani okupljanjem i Mitrovici i protestnom vožnjom gradskim ulicama izrazili protest zbog izjave albanskog premijera .

"Ujedno smo dali i punu podršku politici Vlade Srbije prema Kosovu i Metohiji i stavovima koje je Aleksandar Vučić izneo danas u Beogradu nakon sastanka sa albanskim premjerom", rekao je Zaporožac.

Među okupljenim građanima bili su i predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova i načelnik Kosovskomitrovičkog okruga Vaso Jelić.

Izvor: Tanjug