Uhapšeni zemunski otmičari - za otkup tražili 2.000 evra

Beogradska policija uhapsila je danas dve osobe zbog sumnje da su u dvorištu jedne osnovne škole u Zemunu oteli mušku osobu i od roditelja tražili 2.000 evra na ime otkupa.

.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeni su B. K. (24) i M. T. (20) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo otmica, saopštilo je MInistarstvo unutrašnjhih poslova.

Sumnja se da su B. K. i M. T. juče na prevaru oštećenog doveli u dvorište škole, "gde su ga tukli i naneli mu lake telesne povrede".

Potom su pozvali njegove roditelje i zahtevali da im na ime otkupa spreme 2.000 evra i da do tada neće videti svog sina", navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja osumnjičenih pronađen je i oštećeni, koji je noć proveo u kući B.K, dodaje se u saopštenju.

Pretresom stana i drugih prostorija M.T. pronađen je pištolj "Zastava" sa 25 metaka, oko šest grama kokaina, 41 tableta i 100 grama hemijske smese za izradu opojne droge i vagica za precizno merenje.

Osumnjičeni će uz uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su počinili krivična dela otmica i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kriivičnom prijava će osumnjičene teretiti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija.