Selaković: Pokušaj prisluškivanja premijera

Ministar pravde Nikola Selaković potvrdio je navode pojedinih medija da su u jednom privatnom hotelu, u prostoriji u kojoj je planirano da boravi predsednik Vlade Aleksandar Vučić, bili postavljeni prislušni uređaji.

.

"Naime, u prostoriji u kojoj je predsednik Vlade trebalo da ima pojedinačne sastanke sa učesnicima skupa, službenici agencije koji su bili zaduženi za kontradiverzione i prislušne preglede u prostoriji otkrivaju nešto zanimljivo", rekao je Selaković i objasnio da je reč o prislušnim uređajima.

Ministar je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je i iz tog slučaja, koji se dogodio 1. novembra u hotelu čiji je vlasnik Miroslav Mišković, kao i drugih aktivnosti, vidljivo da je na delu angažovanje tajkuna sa ciljem da sve te aktivnosti dovedu do rušenja vlasti, što je vidljivo iz tih poslednjih aktivnosti koje su zabeležene .

Selaković je takođe primetio, govoreći o štrajku advokata, da je predsednik Advokatske komore, kojeg je nazvao Miškovićevim advokatom, nedavno na skupu držao politički, a ne govor u interesu struke i advokata.

Na pitanje da li optužuje advokate za to što se dogodilo, Selaković je odovorio da je izneo šta ovde radi Miroslav Mišković i šta pokušava da radi u Srbiji.
"Da li mislite da je normalno da bilo ko prisluškuje predsednika vlade", zapitao je Selaković.

Izvor: Tanjug