Uhapšen osumnjičeni za požar u stanu na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu u ulici Jurija oko 12.00 sati izbio je požar u stanu na četvrtom spratu, a brzom i efikasnom akcijom beogradske policije, uhapšen je A.B. (31) koji se sumnjiči da je nakon svađe sa devojkom, iz revolta, zapalio stan.

.

U ulici Jurija Gagarina broj 90 danas oko 12.00 sati izbio je požar u stanu na četvrtom spratu, koji je brzo ugašen, rekao je Tanjugu član vatrogasne brigade Beograd Slaviša Karadžić.

Kako je naveo, cela vertikala solitera je bila puna dima i zgrada se još pretražuje u slučaju da je još neko ostao u zgradi i nagutao se dima.

Brzom i efikasnom akcijom beogradske policije, uhapšen je A.B. (31) koji se sumnjiči da je nakon svađe sa devojkom, iz revolta, zapalio stan i nakon toga se udaljio, saopštio je danas MUP Srbije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, biti sproveden tužiocu Trećeg osnovnog tužilaštva.

Po jutrošnjoj prijavi predsednika kućnog saveta u Ulici Jurija Gagarina 90, sinoć je A.B. polupao ulazna vrata zgrade. Nakon toga je policija otišla na lice mesta, ali nisu zatekli počinioca, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je Vatrogasna služba dobila poziv danas u 12.06 časova da je izbio požar u stanu na četvrtom spratu u pomenutoj zgradi i da je za manje od 10 minuta sedam vozila sa 23 vatrogasca spasioca stiglo na lice mesta.

Požar je lokalizovan nakon pola sata, ali je u potpunosti izgoreo jednoiposoban stan, a oštećeno je i nekoliko terasa po vertikali.

Lekari su na licu mesta zbrinuli tri osobe, dok su tri osobe prevezene u zdravstvene ustanove, novodi se u saopštenju.