Na Kopaoniku minus četiri stepena, u Sjenici sneg 16cm!

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u sedam časova izmereno minus četiri stepena, a u pojedinim mestima trenutno padaju sneg, susnežica i kiša.

.

U Sjenici je izmeren sneg visine 16 centimetara, na Kopaoniku je snežni pokrivač visok 13, a na Zlatiboru 12 centimetara, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slab sneg trenutno veje na Zlatiboru, u Sjenici i na Kopaoniku, a susnežica pada u Kuršumliji.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Vranju, a slaba u Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Zaječaru i Dimitrovgradu.

Najtoplije je na Paliću i u Negotinu, gde je izmereno osam stepeni, dok je u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, temperatura vazduha iznosila sedam stepeni.

U Valjevu i Ćupriji je izmereno šest, Kruševcu pet, Kragujevcu, Kraljevu i Zaječaru četiri, Požegi, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgrad dva, Kuršumliji i Vranju jedan, a na Crnom Vrhu, Zlatiboru i u Sjenica nula stepeni.

Izvor: tanjug