Vučić: Ne dozvoljavamo da nas bilo ko ponižava

Premijer Aleksandar Vučić, povodom posete albanskog premijera Edija Rame Beogradu, rekao da je sve probleme treba rešavati razgovorom, ali da Srbija ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod.

.

"Moramo sve probleme da rešavamo razgovorom, ali, s druge strane, Vlada Srbije je morala da pokaže da ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod", rekao je Vučić za Blic, navodeći da je zadovoljan rezultatina razgovora sa Ramom.

Prema navodima lista, Rama je u razgovoru poručio da ga raduje buduća poseta Vučića Tirani, a da je veliku ulogu u dogovoru dva premijera odigrala Nemačka i Vučićev razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel o događajima na utakmici i poseti Rame Beogradu.

Činjenica da je poseta odložena u odnosu na raniji termin posledica je tvrdog stava srpske vlade da ne dozvoljava nikakva poniženja, preneo je list reči izvora iz Vlade Srbije, navodeći da su Vučić i Rama razgovarali pola sata.

Zvanično je saopšteno da su se premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, složili u telefonskom razgovoru da zvanična poseta albanskog premijera Srbiji bude odložena za 10. novembar.

U zajedničkom saopštenju dvojice premijera se navodi da su se saglasili da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.
"I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama isatkli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Izvor: Tanjug