Putin i Nikolić položili vence oslobodiocima Beograda

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u posetu Beogradu tokom koje će razgovarati s najvišim zvaničnicima Srbije i prisustvovati vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu.

.

Ruski predsednički avion "iljušin 96" sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" oko 12.15. Putina su na aerodromu dočekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i drugi zvaničnici.

Putin je prvo, s predsednikom Srbije, položio venac na groblju Oslobodiocima Beograda, a potom otišao u Palatu Srbija gde mu je organizovan svečani doček.

.

Predsednik Rusije potom će imati odvojene razgovore s predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem. Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma. Posle razgovora, premijer Srbije i ruski predsednik obratiće se medijima. Vladimir Putin biće počasni gost na vojnoj paradi "Korak pobednika" koja se organizuje povodom 70 godina od oslobo]anja Beograda, čime završava posetu Srbiji.