Šta je sve zatvoreno u Beogradu?

Sem gumenih čizama i kišobrana, danas će vam biti potrebno i upustvo za kretanje kroz Beograd. Bilo da želite da odete na Vojnu paradu bilo ili imate uobičajene obaveze neophodne su vam ove osnovne informacije...

.

Zbog održavanja Vojne parade i posete ruskog predsednika Vladimira Putina, režim saobraćaja u Beogradu danas je ili će u određenim intervalima biti izmenjen.

Bulevar Nikole Tesle potpuno je zatvoren za saobraćaj pa svi koji se inače voze autobusima 15, 84, 704, 706, i 707 treba da znaju da o ni saobraćaju Bulevarom Mihaila Pupina i ovakav režim saobraćaja važiće do 20 časova, piše B92.

Od 12 do 15 časova zatvaraće se autoput od Aerodroma "Nikola Tesla", ulice Kneza Miloša, Bulevar kralja Aleksandra kao i Ruzveltova ulica kako se bude kretala kolona sa ruskim predsednikom.

"Gužvi će biti u Bulevaru Mihajla Pupina, na prilazima Sava centru i Brankovom mostu", kaže za Blic Vlada Ivetić iz "Žutog taksija" i dodaje:

"Alternativa je tramvajski most ili Gazela, koja je inače opterećena. Zato bi trebalo maksimalno koristiti i Most na Adi. Gužva može da se reflektuje i na stari deo grada, pogotovo na prilazima mostovima, kao što je Pop Lukina, ali ne u tolikoj meri".

On predlaže sugrađanima da koriste Bulevar umetnosti, Omladinskih brigada, a zatim Bulevar Zorana Đinđića, Milutina Milankovića i autoput. Za prilaze autoputu najbolje je koristiti kružne petlje.

Početak "Vojne paradae povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od početka Velikog rata najavljen je za 15 i 30.

Građani će moći da posmatraju paradu iz Bulevara Nikole Tesle sa dunavske strane, kao i sa Kalemegdana.

"Molimo građane koji će paradu posmatrati iz Bulevara Nikole Tesle da dođu najkasnije do 14 časova. Napominjemo da od 15 časova neće biti moguće kretanje u širem rejonu Ušća, gde se parada održava", piše Beoinfo.

Mesta ulaska za građane su (detalji u mapi u prilogu):

1. prilaz sa Brankovog mosta i iz pravca TC Ušće: u blizini TC Ušće, raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Ulice ušće, i

2. prilaz iz pravca hotela „Jugoslavija” i Trešnjinog cveta: raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta.

"Molimo posetioce koji budu dolazili na paradu da ne nose rančeve, torbe, oružje ili šiljate predmete. U zonama gde će biti posetioci obezbeđene su cisterne sa vodom, a dežuraće i kola Hitne pomoći. Takođe, na dva bočna prilaza biće postavljene i dve poljske bolnice. Za goste i zvanice koji dolaze sa pozivnicom, prilaz je iz Bulevara Mihajla Pupina na istočni ulaz Palate Srbija. Preporučuje se dolazak najkasnije do 15 časova", navodi se na Beoinfu.

Parada bi trebalo da se završi do 16:30 časova kada će se i predsednik Rusije uputiti se ka aerodromu "Nikola Tesla" i završiti posetu Srbiji.