Više od 100 škola bez nastave ili radi skraćeno zbog parade

Više od 100 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, uglavnom sa područja Novog Beograda i Zemuna, danas neće raditi ili će imati skraćene časove, zbog održavanje vojne parade "Korak pobednika". Nastave neće biti u 55 ustanova, 29 srednjih i 26 osnovnih škola, dok će časovi biti skraćeni u 49 škola, od toga u 40 osmoletki, rekla je Tanjugu načelnica Školske uprave grada Beograda Gordana Cvetković.

.

Škole koje neće raditi uglavnom su sa Novog Beograda, Zemuna, Starog grada, rekla je Cvetković i naglasila da su sve osnovne škole, bilo da nemaju nastavu ili rade skraćeno, u obavezi da organizuju dežurstva za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Škole koje danas nemaju nastavu, moraće da nedoknade časove i to će biti u naredne tri ili četiri sedmice, rekla je Cvetković i podsetila da u Beogradu postoji 285 osnovnih i srednjih škola.

Vojna parada povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda održaće se sutra od 15.30 časova, a građani će paradu moći da posmatraju iz Bulevara Nikole Tesle sa dunavske strane, kao i sa Kalemegdana.

Izvor: tanjug