EPS snabdevanje nudi povoljan paket za domaćinstva

Preduzeće EPS snabdevanje ponudilo je povoljan paket, bez zona, za domaćinstva koja se greju na struju, a koji će im omogućiti mesečnu uštedu na računu za struju od oko 1.300 dinara, najavio je direktor tog preduzeća, Željko Marković.

.

Cena struje u okviru tog komercijalnog paketa za domaćinstva i široku potrošnju je 9,25 dinara po kilovat-času u višoj tarifi, a 4,6 dinara u nižoj tarifi, najavio je Marković, na konferenciji EPS snabdevanja na Sajmu energetike.

Taj paket, koji će domaćinstva moći da sklope sa EPS snabdevanjem već od novembra, kako je ocenio, najviše bi se isplatio domaćinstvima koja troše više od 2.000 kilovat-časova mesečno.

Marković je podsetio da domaćinstva od 1. januara sledeće godine izlaze na liberalizovano tržište i da će moći da biraju svog snabdevača strujom na slobodnom tržištu.

Prema procenama EPS-a, potrošač koji troši oko 2.500 kilovat časova mesečno i za to mesečno plaća oko 26.000 dinara, ako sklopi navedeni komercijalni ugovor sa EPS snabdevanjem, imaće mesečnu uštedu od oko 1.300 dinara, precizirao je on.

Jedinstvena cena za jednotarifna brojila u okviru tog paketa je 8,2 dinara po kilovat času, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će oko dva do tri odsto potrošača sklopiti takav ugovor sa EPS snabdevanjem.

Takođe je naveo da EPS snabdevanje nudi komercijalni paket i za malu privredu, u okviru koga je cena struje 8,6 dinara po kilovat-času u višoj tarifi i 4,6 dinara u nižoj tarifi, a ciljna grupa su potrošači sa velikom snagom i malom potrošnjom.

Marković je rekao da očekuje da će EPS snabdevanje i u trećem talasu liberalizacije tržista električne energije, koja stupa na snagu od početka 2015. godine, zadržati više od 90 odsto tržišta, i napomenuo da je ta kompanija sada lider na tržištu pošto je u prve dve faze liberalizacije zadržala oko 97 odsto potrošača.

EPS snabdevanje je to uspelo zahvaljujući najpovoljnijim cenama struje, brizi o kupcima, balansnoj odgovornosti, popustima koje se trudi da daje svojim klijentima, kao što je sada aktuelni popust u okviru Sajma energetike za sve koji se do kraja oktobra jave da sklope ugovor sa tim preduzećem, kazao je on.

Ovo preduzeće je, dodao je dalje, već ugovorilo sklapanje ugovora o snabdevanju strujom u sledećoj godini sa oko 15 odsto velikih potrošača, kao što su NIS, Pošte Srbije, Lafarž...

Prema njegovim rečima, EPS snabdevanje je ubedljivo najuspešnije preduzeće u okviru EPS grupe, koje ove godine planira profit od 185 milijardi dinara.

Kako je naglasio, to preduzeće je uspelo da od januara 2014. podigne naplatu računa za struju sa 86 odstona 93 odsto u javnom snabdevanju, a najlošija naplata je na rezervnom snabdevanju, kod potrošača koji se privremeno snabdevaju strujom po nešto višim cenama, jer nisu na vreme uspeli da sklope ugovore o snabdevanju sa nekim od prodavaca struje.

Marković je napomenuo da je EPS snabdevanje kreirao novi račun za struju, koji je pregledniji od starog, kao i da na njemu više neće biti RTV pretplate što će stvoriti prostor za novo poboljšanje izgleda tog računa, na će pored ostalog biti unesen i pregled pojedinačnih izvora energije.

Izvor: Tanjug