Policija nije bila zadužena da čuva oružje na aerodromu

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da policija nije bila zadužena da čuva oružje koje je nestalo iz magacinskog prostora na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

.

“Policija radi na utvrđivanju činjenica da li je stvarno nestalo tih 20 škorpiona ili su oni isporučeni pa je došlo do greške prilikom evidentiranja. Istraga će utvrditi šta je u pitanju”, rekao je Veljović u Užicu gde je boravio povodom obeležavanja Dana grada.

Iz magacina na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu sinoć je nestala određena količina automatskog naoružanja, saznaje Tanjug.

Automatsko oružje je nestalo iz magacina u bescarinskom prostoru, a bilo je namenjeno izvozu.

Kako prenosi "Blic", nestala su dva sanduka sa 20 "škorpiona".
"Škoprioni" su vlasništvo firme "Zastava oružje" koje je firma "Jugoimport SDPR" kao komisionar trebalo da izveze u inostranstvo, pošto je "Zastavin" kupac nedavno odustao od posla, navodi se na sajtu tog lista i dodaje da se u magacinu u bescarinskoj zoni nalazilo više od 2.000 komada oružja.

Prema informacijama lista, istraga je započeta juče oko 19 časova kad su na aerodromu otvorili magacin i videli da u njemu nema uskladištenog oružja.

Uviđaj su obavili osmo i drugo odeljenje beogradske policije, u prisustvu tužioca, koji su popisali serijske brojeve oruzjza koje nedostaje i uzeli snimke nadzornih kamera u cilju razjašnjenja okolnosti pod kojima je došlo do ovog skandala.

Izvor: Tanjug