Na paradu pozvani svi saveznici i prijatelji

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da su svi prijatelji Srbije, a među njima i američki predsednik i britanski premijer, pozvani da prisustvuju vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu.

.

Pozvani su svi saveznici Vojske Srbije i tadašnje vojske Jugoslavije, kao i američki predsednik Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron, rekao je Gašić novinarima prilikom uručenja donacija porodicama ugroženih pripadnika vojske u poplavama.

"Srbija je otvorena zemlja za sve prijatelje da budu gosti na vojnoj paradi 16. oktobra", rekao je Gašić i dodao da je Vojska Srbije spremna za taj događaj.

Odgovarajući na novinarska pitanja da li je bilo pritisaka sa zapada da se vojna parada ne održi, Gašić je odgovorio da nije.

Gašić je izjavio da deli izraženu zabrinutost za bezbednost premijera Srbije i dodao da će biti sve učinjeno da Aleksandar Vučić bude bezbedan.

Upitan da li deli zabrinutost ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina za bezbednost premijera, Gašić je rekao: "Da, naravno".
"Učinićemo sve da premijer bude bezbedan", rekao je Gašić novinarima prilikom uručenja donacija porodicama ugroženih pripadnika vojske u poplavama.

Vulin je ranije izjavio da se plaši se za bezbednost premijera, a da ga brutalan napad na Vučićevog brata nije iznenadio, jer je tome prethodila višemesečna kampanja protiv cele porodice predsednika vlade.
"Mnogima ne odgovara da Srbija ima premijera koji ima veliku podršku u narodu, te se zato sa Vučićem obračunavaju napadima na njegovu porodicu", rekao je Vulin za "Kurir" od ponedeljka, navodeći da se pokazalo da je nositi prezime Vučić možda najopasnija stvar u Srbiji.

Izvor: Tanjug