Putin uzeo slobodan dan da proslavi svoj 62. rođendan

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji danas puni 62. godine, uzeće slobodan dan i rođendan proslaviti u sibirskoj tajgi, saopštio je portparol kremlja Dmitri Peskov.

.

Peskov je rekao da će Putin danas biti 300-400 kilometara daleko od najbližeg naselja, a lokacija je izabrana, između ostalog, i zato što ruski predsednik u sredu treba da poseti Sibirski Federalni Disktrikt, prenosi Tas s.

Portparol Kremlja, međutim, nije otkrio detalje o tome gde će Putin biti smešten, niti imena onih koji će biti u njegovom društvu.
"Biće to samo njegov slobodan dan", rekao je Peskov, izbegavši odgovor na pitanja o mogućnosti da se predsednik odmori uz lov ili libolov. Nije čak hteo da kaže ni to da li će on biti sa ruskim predsdednikom.

Peskov je naglasio da tokom svih proteklih godina, od kada je na čelu Rusije, Putin nikada nije uzeo slobodan dan za svoj rođendan.

Ovog puta predsednik je odlučio da proslavi rođendan na ovaj način, dodao je Peskov, navodeći da šef države nema manje obaveza nego ranije.

Portparol Kremlja je poručio da su dobrodošle čestitke predsedniku Putinu i da svi koji žele, mogu to da učine posredstvom telefona ili telegrama.
"Svake godine dobijamo veliki broj čestitki", dodao je Peskov.

Na novinarsko pitanje - kakav poklon je predsednikova administracija spremila šefu države, Peskov je odgovorio da će mu, kao i obično, uputiti telegram sa toplim rečima.

Kad su drugi pokloni u pitanju, većina njih se nalazi u predsedničkoj biblioteci, naveo je on i dodao da Putin čuva samo lične poklone.

Izvor: Tanjug