Došlo vreme da svi plate porez

Sve firme u Srbiji koje državi duguju veliki novac za porez su pod prinudnom naplatom i blokadom računa, izjavio je v.d. direktora Poreske uprave Marko Marinković, ističući nema zaštićenih i da je došlo vreme da svi plate porez.

.

"Došlo je vreme da dužnici moraju da plate, ne nama, nego budžetu Srbije, ovoj zemlji. Shvatili su da državi mora da se da ono što joj pripada, a to je porez", istakao je Marinković u intervjuu za "Informer".

Marinković je rekao da je Poreska uprava u protekla dva meseca sprovela rigoroznu kontrolu kockarnica i kladionica, i u toku provere rada zbog nepravilnosti zatvorila čak 1.000 objekata, dok je podneto više stotina krivičnih prijava.
"Pre mesec dana pokrenuli smo temeljnu kontrolu svih predmeta i došli do zaključka da, na žalost, oni stoje po fiokama. Više je razloga za to - fizički je nemoguće sve postići, u pitanju je i nemar, ali i zloupotreba službenog položaja poreskih službenika zarada ostvarivanja lične i materijalne koristi, jer su određeni predmeti sklonjeni", navodi Marinković.

Ti predmeti su, kako je dodao, sklonjeni "u fioke" sa namerom da zastare.