"Stiže Putin, sa njim o budućnosti"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Beograd 16. oktobra na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda.

.

Vučić je, nakon sastanka s ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, rekao da je sa ruskim diplomatom delimično razgovarano o programu posete predsednika Putina, koji će u Beogradu razgovarati s njim i s predsednikom Tomislavom Nikolićem, a biće priređen i zajednički ručak s predstavnicima ruske i srpske delegacije.

"Predsednik Putin će prisustvovati i vojnoj paradi onakvoj kakvu nismo imali više od 40 godina, jer mislim da datum i povod to zaslužuju", rekao je Vučić.

Dodao je da je borba protiv fašizma nešto čime se građani Srbije ponose.

Vučić je rekao i da će tokom posete predsednika Ruske Federacije biti reči i o budućnosti odnosa dveju država, koji su dobri, ali bi mogli da budu još bolji i uspešniji i da, kako je rekao, mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u interesu Rusije i Sribje.

Kremlj potvrdio Putinov dolazak u Srbiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin, na poziv srpskog predsednika Tomislava Nikolića, 16. oktobra doputovaće u posetu Srbiji.

Ruski predsednik će u Srbiji "prisustvovati manifestacijama povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda od nemačko-fašističkih okupatora", navodi se na sajtu Kremlja.

Tokom razgovora Putina s predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, planirano je da se razmotre ključna bilateralna pitanja, a pre svega iz trgovinsko-ekonomske oblasti, navedeno je u saopštenju.

Putinu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, koji će 16. oktobra boraviti u zvaničnoj poseti Beogradu, uručiti Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Tehnički doček ruskog predsednika biće upriličen na aerodromu "Nikola Tesla", gde će dočekati predsednik Srbije, na čiji poziv dolazi.

Nakon toga, u Palati "Srbija" biće održan svečani doček, a potom sastanak Nikolića i Putina.

S predsednikom Ruske Federacije sastaće se i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, posle čega će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije.

Nakon plenarnog sastanka predviđena je ceremonija potpisivanja međudržavnih sporazuma.

Dva predsednika prisustvovaće vojnoj paradi, na kojoj će Nikolić uručiti predsedniku Ruske Federacije Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. Povodom uručenja ordena, Nikolić i Putin obratiće se prisutnima.

Predsednici Srbije i Ruske Federacije položiće vence na Groblju oslobodilaca Beograda, navedeno je u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da je vlada na dobrom putu da završi privatizaciju pribojskog FAP-a.

"Radnici nisu imali rešenje 20 godina, a mi ćemo ga naći i napraviti. Nadam se da oni koji su neodgovorno pokušali da oteraju kompaniju 'Sisu auto' (s kojom se pregovaralo o privatizaciji FAP-a) iz Srbije nisu u tome uspeli", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je naglasio da će se u privatizaciji FAP-a poštovati zakonska procedura, te da očekuje da se to vrlo brzo završi.

"Stvari dobro stoje i na dobrom smo putu", zaključio je Vučić i naveo da radne grupe u tom slučaju dobro rade.

Vučić je govorio i o slučaju prebijanja njegovog brata.

Izvor: Tanjug