Beograd, centar: na ulicama hameri, vodeni topovi

Jake policijske snage, sa opremom za razbijanje demonstracija, danas pre podne potpuno su blokirale centralne beogradske ulice.

.

Na Bulevaru kralja Aleksandra, kod Pravnog fakulteta, bila je postavljena metalna ograda, iza koje su dežurali pripadnici žandarmerije, a tu su i policijska vozila - džipovi hamer, "marice", policijski automobili...

Kod Crkve Svetog Marka bila je ista slika - osim što su na početku Resavske ulice dežurala vatrogasna vozila i vozilo sa cisternom i šmrkom za razbijanje demonstracija.

Od Resavske ulice do Studentskog kultunog centra takođe je bilo puno policije, a zatvoreni su bili i svi prolazi i pasaži, uključujući i Krunsku ulicu, koji vode ka Ulici kneza Miloša.

Ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici takođe je bilo puno policije, kao i na raskrsnicama Ulice kneza Miloša i Nemanjine, kao i Ulice kneza Miloša i Birčaninove ulice.

Na gradskim ulicama su bili i pripadnici saobraćajne policije na motorima, dok je centar grada nadletao policijski helikopter.

Ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića takođu su bile prisutne jake policijske snage koje su, kako je javio reporter Tanjuga, pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Na Trgu Slavija i na Trgu republike nalazili su se kordoni žandarmerije, "marice", borna kola, džipovi i kola Hitne pomoći. Posebno je bilo pojačano obezbeđenje oko ambasada u Krunskoj ulici i u Ulici kneza Miloša.

Trgovci su iz izloga pojedinih prodavnica u centru grada uklonili robu, a ulice su, uprkos lepom vremenu, bile gotovo puste.

Izvor: Tanjug