"Neću na Paradu, to je moj izbor"

Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati Paradi ponosa 28. oktobra i podvukao da je njegova dužnost kao premijera da garantuje bezbednost i sugurnost.

.

"Poštujem ustavne obaveze države i moja obaveza je da se svim ljudima garantuje bezbednost", rekao je premijer na konferenciji za novinare.

"Baš ne bih mogao da se šetam, imam druga posla nego da se šetam. Pa i da nemam, opet ne bih šetao. To je moj izbor. Moj je izbor da li ću u nedelju da izađem sa decom, ili da idem u Tekiju da radim. To je moj izbor", rekao je Vučić.

"Crkva ne vodi Vladu Srbije"

Upitan da komentariše stav Crkve o Paradi ponosa, najavljenoj za nedelju 28. septembra, Vučić je rekao da ona ima pravo da iznosi svoje stavove, ali da Vladu Srbije vode oni koje su izabrali građani, a ne SPC.

"Što se stavova Crkve tiče, mi ih poštujemo, svaka čast, ali u ovoj zemlji politiku vodi Vlada Srbije, u skladu sa Ustavom", rekao je premijer.

On je dodao da pitanja izbora nema kada je reč o ustavnim obavezama da garantuje građanima bezbednost.

Kako je naveo, on neće da se dodvorava nikome, "ni stranim ambasadama, pa da priča kako će biti na čelu kolone, a da od Parade ne bude ništa", ili da "govori da će da se održi, a da od toga ne bude ništa".

Vučić je rekao i da je za njega svaki dan radni, da zna da to "strašno nervira one koji ga mrze", ali da se ne sekira zbog toga i dodao da će nedelju da provede radno kao i uvek, te da će obići istok Srbije, koji je nastradao u poplavama, i razgovarati o energetskom sektoru...

"Poštujem ustavne obaveze države i moja obaveza je da se svim ljudima garantuje bezbednost i sigurnost. Moje je demokratsko pravo - neću da prisustvujem Paradi, niti mi to pada na pamet", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare govorio i o ulozi Srbije u borbi protiv džihadista, poseti ruskog predsednika Vladimira Putina, političkoj situaciji u Vojvodini...

Opširnije u posebnoj vesti.

Vučić je govorio i o rebalansu budžeta i o ceni struje, o tome na stranicama Biza.

Izvor: Tanjug, B92