Dveri protiv Prajda, najavili protest za 27. septembar

Pokret Dveri poručio je danas da će nastaviti kampanju protiv održavanja Parade ponosa i pozvao sve porodične ljude da im se pridruže u protestu zakazanom za subotu, 27. septembar.

.

Član starešinstva Dveri Vladan Glišić rekao je na konferenciji za medije da se Parada ponosa zloupotrebljava kako bi se uništavale porodične vrednosti i, kako je podvukao, srpski narod na još jedan način, u socijalnom smislu, upropastio.

"Kada dođete u situaciju da država to pretvori u svoj projekat, kada (šef Delegacije EU u Srbiji) Majkl Davenport najavi da će biti na tom skupu, onda je vreme da se skinu rukavice i da se više ne priča o tome kako je to politički korektna gej parada", rekao je Glišić.

Prema njegovim rečima Dveri će i ove godine nastaviti kampanju protiv Parade ponosa, dodavši da je taj pokret od Svetskog kongresa porodica dobio dokumentarni film ruskog reditelja Andreja Arkadija "Sodom" koji će biti prikazan javnosti.
"To je dokumentarac koji na najbolji način slikovito objašnjava sve ono što smo mi godinama pričali, da je projekat nametanja gej parade, a zatim marša kroz institucije LGBT organizacija, projekat koji se završava otimanjem dece, zlostavljanjem dece, onim što se zove usvajanjem dece, a zapravo je to zločin prema deci", rekao je Glišić.

On je dodao da će film moći da se vidi na javnoj projekciji tokom protesta u subotu, 27. septembra, ali i da će se distribuirati preko interneta i na ulici.

Prema Glišićevim rečima Dveri "nemaju problem" sa homoseksualcima, već sa onima u foteljama koji, bez obzira na svoje seksualno opredeljenje, "zarađuju na promociji ideologije homoseksualizma, totalitarne i destruktivne ideologije koja će da sruši sve naše porodice i kuće".

Glišić je dodao da se ove godine neće održati Porodična šetnja, kako se ne bi dovodila u vezu sa Paradom ponosa.

Član starešinstva Dveri Boško Obradović je rekao da je Parada ponosa nebitna i nepristojna tema u vreme kada je, kako kaže, socijalno i ekonomsko raslojavanje srpskog društva takvo i toliko da se svakog dana sve više siromaši.
"Onaj ko u ovom trenutku forsira ovakvu temu i srpskom društvu nameće gej paradiranje, jednostavno ne brine o ovom narodu i radi protiv interesa svih naših porodica", rekao je Obradović.

On je predstavnicima države, ali i liderima političkih stranaka poručio da, ukoliko podržavaju Paradu ponosa, treba da se nađu na čelu te parade.
"Ovo nije manifestacija porodičnih ljudi Srbije i mi imamo obavezu da se pobunimo. Pozivamo sve porodične ljude Srbije, bez obzira na veru i naciju, da nam se u subotu u 19 sati na Trgu republike pridruže u protestu protiv gej parade i odbrani porodičnih vrednosti Srbije", rekao je Obradović i dodao da je ove godine, kako kaže, ideologija homoseksualizma postala državni projekat.
"Ako ne pogledate ovaj film danas, gledaćete ga uživo u svojim domovima u narednom periodu", zaključio je Obradović.

Izvor: Tanjug