Info

I Tasovac na Paradi ponosa

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac razgovarao je sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem o unapređenju saradnje institucija i LGBT zajednice i pružio podršku održavanju ove manifestacije najavivši da će lično prisustvovati Paradi.
17.09.2014. - 16:15h

Predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa Beograd pokazali su razumevanje za složenu situaciju u društvu, ali su istakli da je poštovanje manjinskih prava tekovina modernog društva i da je neophodno stvarati uslove za njihovo unapređivanje, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

"Saglasan sa njihovim zapažanjima, ministar Tasovac je ocenio da je važno ličnim primerom pokazati toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice," navodi se u saopštenju.

Na sastanku je istaknuto da je neophodno garantovati slobodu okupljanja i bezbednost učesnicima Parade ponosa i zaključeno da su se stekli uslovi da Srbija, kao multikulturalna zemlja, uvaži i prihvati sve vidove različitosti.

To, kako je istaknuto, podrazumeva i širenje svesti o postojanju LGBT zajednice i prihvatanje njenih pripadnika kao sugrađana sa istim pravima.

Takođe je naglašeno da Ministarstvo kulture i informisanja ostaje otvoreno za saradnju, koja podrazumeva davanje ravnopravne mogućnosti svima, pa i LGBT zajednici, da svojim projektima aplicira za finansijsku podršku Ministarstva, u okviru redovnih javnih konkursa.

Izvor: tanjug