Kroz umetnost o nasilju i diskriminaciji

Izložba plakata i infografa “S punim pravom” u počinje večeras u 20h u Uličnoj galeriji (bivši Bezistan).

.

Izložba je rezultat saradnje Instituta za održive zajednice, „Lica Ulice“ i Ulične galerije koji na taj način predstavljaju rad šest organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih prava, a okupljene su u Inicijativi „Ljudska prava za budućnost“.

Mladi umetnici su u svojim radovima obradili teme u vezi sa nasiljem, položajem marginalizovanih grupa, pravima etničkih manjina i LGBT osoba, pomirenjem na ex-Yu prostorima, poštovanjem prava lica lišenih slobode.

Autori koji su se odazvali pozivu organizatora izložbe i poslali svoje radove su Sanja Drakulić, Marina Milanović, Bojana Petković, Stefan Starčević, Goran Božić, Damir Bralić, Aleksandar Kovač, Željko Lončar, Ivana Radić, Mina Piščević, Miloš Stanković, Branko Tešić, Nenad Kostić i Sanja Polovina.

Izložba je organizovana u sklopu drugog Uličnog festivala aktivizma ”Vreva” i trajaće dve nedelje. Na otvaranju izložbe pevaće hor Gerontološkog centra Bežanijska kosa.

Inicijativu „Ljudska prava za budućnost“ koju je oformio Institut za održive zajednice (ISC), a čiji rad podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) čine Fond za humanitarno pravo, Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava, Labris, Inicijativa mladih za ljudska prava i Urbanin.