Izložba projekta Metro Beograd

Izložba projekta Tijane Golubović "Metro Beograd" predstavlja rešenje vizuelnog identiteta dugo očekivanog metroa u srpskoj prestonici.

.

Ceo projekat (realizacija logotipa, putokaza, plakata, smernica) odiše osmišljenom jednostavnošću, linearnošću, brzinom i funkcionalnošću kao osnovnim označiteljima samog metroa. Sve zadate putanje bazirane su na poslednje projektovanim mapama, koje svojom efemernošću a preciznošću, Tijani daju još veću slobodu u korišćenju boja i osmišljavanju specijalnih prostorija (soba) u sklopu podzemne železnice. Te sobe (kako ih Tijana naziva) koje su namenjene svima i služe kao prostor zaokupljanje, druženje, sviranje, oslikavanje grafita, vožnju skejtborda, igranje video igrica, postaju polje urbanog i kulturnog delovanja građana. Ova izložba koja će biti otvorena u galeriji O3ONE 11. septembra u 19:00 časova je ujedno i master rad mlade dizajnerke i trajaće do 18. septembra.

Biografija
Tijana Golubović je rođena 1989. godine u Novom Sadu. Osnovne akademske studije završila je na Akademiji lepih umetnosti u Milanu (NABA Nuova Accademia di Belle Arti), na odseku za Graphic Design and Art Direction, mentor Danilo Seregni. Master studije završava u Beogradu na Novoj akademiji, smer za grafički dizajn, kodmentora Slavimira Stojanovića. Tokom pohađanja osnovnih akademskih studija Tijana je radila u nekoliko italijanskih firmi u kojima se bavila realizacijom idejnih rešenja za ambalažu, dizajn kataloga i prezentacija.