Drastično povećan broj prodatih karata za GSP

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su rigorozne kontrole, koje su od danas krenule u autobusima, dale rezultate i da je drastično povećan broj prodatih karata u javnom prevozu u odnosu na proteklu nedelju.

.

"Nikakvih problema danas nema. Želim da zahvalim Beograđanima koji su naš apel ozbiljno shvatili. Broj validacija, odnosno kupljenih karata drastično je povećan u odnosu na proteklu nedelju", rekao je Mali nakon što je prvačićima podelio poklone u tradicionalnoj akciji "Sa GSP-om od prvog razreda".

Gradonačelnik je podsetio da je danas na ulice Beograda izašlo 1.250 vozila gradskog saobraćaja, da još 50 autobusa ima u rezervi, i da u špicevima neće biti smanjenja broja autobusa.

On je ponovio da se sa rigoroznim kontrolama u autobusima krenulo jer je samo 30 odsto građana plaćalo javni prevoz i dodao da ukoliko se nastavi sa validacijom i kupovinom karata kao danas uspeće da konsoliduju javni prevoz i da neće doći do povećanja cene karata tokom naredne godine..

Gradonačelnik je pojasnio da se prvo krenulo u edukativnu kampanju kako bi se povećao broj validacija, broj prodatih karata.
"Uspeli smo u protekle dve nedelje se broj validacija poveća za 20 odsto, ali to nije dovoljno. Neophodno je bilo da poštrimo kontrolu, ali i da ispoštujemo građane koji plaćaju karte, a da se sankcionišu oni koji ne plaćaju prevoz", ponovio je Mali.

Građani, kako kaže, moraju da shvate da plaćene karte ne idu nikome u džep, već da idu GSP-u za nabavku novih autobusa, tramvaja.

Mali je ukazao da je od danas oko 500 kontrolora na terenu, 200 iz Apeksa i 200 iz GSP-a, a podršku im daje oko 100 komunalnih policajaca.

Tradicionalnoj manifestaciji "Sa GSP-om od prvog razreda" posvećenoj beogradskim đačima prvacima osim gradonačelnika prisustvovao je i gradski menadžer Goran Vesić, v.d. direktor GSP Željko Milković.

Gradonačelnik je rakao da je u prethodnih nekoliko meseci vertikalnom, horizontalnom i svetlosnom signalizacijom obezbeđen prilaz 21 školi u Beogradu i da očekuje da će do kraja godine pedesetak škola u potpunosti biti obeležene signalizacijom.

Predstavnici GSP i deca-mali promoteri tog preduzeća su đacima prvacima poklanjali sveske, nalepnice, rasporede časova, lopte i kreativne igračke.