5. Beogradski latino maraton: “Svi na ples! Svi na Adu!“

U subotu, 30. avgusta, na Adi Ciganliji biće održan 5. Beogradski latino maraton, pod sloganom “Svi na ples! Svi na Adu!“.

.

Beogradski latino maraton je tradicionalna manifestacija koja petu godinu za redom okuplja Beograđane, goste grada, i predstavnike i plesače beogradskih plesnih škola, u cilju promocije plesa. Novom lokacijom na kojoj će se događaj održati, promoviše se i Ada Ciganlija kao atraktivna ambijentalna celina Beograda, na čijem se prostoru organizuju razni sadržaji i manifestacije.
Program Beogradskog latino maratona počinje u 19 časova, na platou ispred restorana „Jezero“, kada će posetioci imati prilike da budu deo velike besplatne škole plesa koju će održati instruktori beogradskih plesnih škola. Od 20 časova slede nastupi plesnih parova i grupa, koji će za publiku izvesti koreografije poznatih latino plesova. Nakon performansa plesača, program se završava velikom latino žurkom koja će trajati do ponoći.

Organizator Beogradskog latino maratona je Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa beogradskim plesnim školama (Aurora, Salsa Primera, Beo Dens), JP Ada Ciganlija, Plesnim savezom Beograda, medijskim partnerom RTV Studiom B i pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Program Beogradskog latino maratona:
19.00 - Besplatna škola latino plesova
20:00 - Nastup plesnih parova i grupa beogradskih plesnih škola
21.30 - DJ Latino žurka