Stampedo i panika u hindu hramu, najmanje 10 poginulih

U panici i stampedu koji je usledio u jednom hindu hramu u centralnoj Indiji poginulo najmanje 10 ljudi, a na desetine je povređeno, saopštili su danas zvaničnici.

.

"Stampedo je izbio rano jutros, oko 5:30 sati u kome je pet žena i pet muškaraca poginulo. Mesto je i dalje veoma haotično, ali policija i kola hitne pomoći su na licu mesta", rekao je policijski zvaničnik Vinaj Kumar Sing u telefonskoj izjavi agenciji AFP.

Na stotine hodočasnika okupilo rano jutros u hramu Kamtanat Pahad na svetom brdu Kamadgiri u oblasti ugu Čitrakutu u državi Madhja Pradeš, na 520 kilometara od državne prestonice Bopal.

Stampedo je izgleda počeo dok se nekoliko posvećenika veri kotrljalo po zemlji kao deo hindu rituala koji se obavljaju na svetom brdu za vreme punog meseca na dan Somvati Amavasj u čast Boga Šive, prenela je agencija AFP.

Međutim, AP navodi da je stampedo desilo pošto je žena dodirnula električnu žicu pod naponom što je izazvalo šok i paniku, rekao je zamenik komandata policije okruga S.R. Jadav.

Izvor: Tanjug