Info

Učenici od ponedeljka mogu da izvade i produže BusPlus

Učenici srednjih škola i studenti mogu izvaditi ili produžiti važnost personalizovanih BusPlus kartica za narednu, školsku 2014. - 2015. godinu od ponedeljka, 25. avgusta.
23.08.2014. - 08:36h

Kako je navedeno, kartice od prethodne školske godine učenicima srednjih škola će važiti do 30. septembra, a studentima zaključno sa 31. oktobrom ove godine.

Učenici i studenti koji upisuju prvu godinu srednje škole ili fakulteta, zbog promene statusa, imaju obavezu da izvade novu voznu legitimaciju, a cena izdavanja nove Busplus kartice je 250 dinara, dok je njeno produženje za narednu školsku godinu besplatno.

Studentske BusPlus kartice, na koje imaju pravo lica do navršenih 26 godina starosti, mogu se produžiti podnošenjem originala potvrde o pohađanju fakulteta i pružanjem na uvid važeće BusPlus kartice i lične karte.

Za produženje BusPlus kartica đaka srednjih škola, potrebno je podneti original potvrde o pohađanju škole i pružiti na uvid važeću BusPlus karticu i dokument sa matičnim brojem - zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš.

Prodajna mesta na kojima se obavlja izdavanje i produženje elektronskih povlastica nalaze se u RK Beograd u Masarikovoj 5 gde ima šest šaltera, u GSP-u u Skender begovoj 47 gde se nalaze tri šaltera, TC Trg Republike i Deligradskoj 10, u Yu biznis centru u Bulevaru Mihajla Pupina 10A gde ima dva šaltera, Tempu na Vilinim vodama bb, Obrenovačkom drumu 3 i Autoputu za Zagreb 35, kao i u Lasti na Glavnoj autobuskoj stanici gde ima dva šaltera, Mladenovcu, Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu i Sopotu.

iz BusPlusa apeluju na sve sadašnje i buduće studente i srednjoškolce da na vreme produže, odnosno izvade vozne legitimacije na mestima sa nejvećim brojem šaltera, kako bi izbegli gužve.

Za dodatna pitanja na raspolaganju je Korisnički servis BusPlusa putem broja telefona 011/ 71-55-155 radnim danima od osam do 22 i subotom od osam do 14 časova.

Izvor: Tanjug