Info

Zbog zabranjene ljubavi tinejdžeri skočili pod voz

Tinejdžeri Mert Karaoglan i Šarli Disbrej skočili su zajedno pod voz zbog ubeđenja da roditelji ne bi dozvolili njihovu vezu.
21.08.2014. - 08:50h

On je imao 18, a ona 15 godina i živeli su u engleskom gradiću u Hertfordširu. Tamo su se i zaljubili. Ali, on je bio Turčin, a ona Engleskinja i bili su ubeđeni da roditelji njihovu vezu neće podržata. Zato su odlučili da zajedno skoče pod voz, piše Daily Mail.

Mert i Šarli svojim roditeljima su ostavili oproštajni video u kojem su rekli zbog čega su se odlučili na samoubistvo. Takođe oni su im poslali i fotografije pred sam čin samoubistva na kojima se vidi kako nasmejani stoje na nadvožnjaku iznad šina.

"Smatrali su da zbog Mertovog turskog porekla, roditelji nikad ne bi prihvatili njihovu ljubav. Izgleda da su im osećanja bila toliko snažna da nisu razmišljali kako će njihovo delo uticati na druge", kaže zvaničnik lokalne policije Grejam Denburi.

Mert i Šarli su se upoznali u školi, a u vezi su bili mesec dana. Na dan nesreće ništa nije ukazivalo na njihovu nameru.

Mert je pred polazak na prugu ručao sa svojom porodicom, a onda im je rekao da ide da se nađe s prijateljima. To je bio poslednji put kada su ga videli.

Šarli je, kako kažu njeni najbliži, bila talentovana muzičarka i sanjala je o karijeri u svetu šoubiznisa, a takmičila se i u rialiti programu “Britanija ima talenat“.

Šarli je, prema svedočenju porodice, i ranije imala problema sa depresijom, a nekoliko puta je već pokušala da oduzme sebi život. Mert je u njoj našao srodnu dušu.