Beograđani osveženje potražili na Adi Ciganliji

U danu sa najvišom temperaturom ovog leta Beograđani su uobičajeno osveženje potražili na Adi Ciganliji, a u javnom preduzeću koje brine o tom kupalištu kažu da očekuju veći broj posetilaca ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

.

Vremenske prilike diktiraju i sam odziv posetilaca na Adi pa je tako, čim je krenulo toplije vreme, i broj posetilaca znatno veći, rekla je Tanjugu Tanja Trifunov iz JP "Ada Ciganlija"" dodajući da je "beogradsko more" u nedelju posetilo 95.000 građana.

Ukazujući da očekuje još veći broj posetilaca ukoliko temperatura bude rasla, ona je istakla da je povećan broj pripadnika spasilačke službe, pored kojih, o bezbednosti kupača i posetilaca na samom kupalištu brinu i službe Hitne pomoći, komunalne policije, kao Policijske uprave opštine Čukarica.
"Broj spasilaca zavisi od vremenskih uslova. U ovom trenutku između 50 i 60 spasilaca je raspoređeno što na obali što na samom jezeru što je novina od ove godine", rekla je Trifunov.

Spasioci su, kaže, od početka kupališne sezone ima 15 uspešnih intervencija na savskom jezeru, a do kojih je došlo isključivo zbog nesavesnog ponašanja i kršenja pravila,

Trifunov je na je apelovala na sve posetioce da se pridržavaju pravila i odgovorno se ponašaju. Građani, istakla je, treba da oštuju radno vreme kupališta od 10 do 19 časova, da se kupaju samo u obeleženoj zoni koja je pod nadležnošću spasilačke službe i da pridržavaju se saveta.

Beograđani su Tanjugu rekli da im je dolazak na Adu zamena za more i banje.

Među onima koji su potražili osveženje na Adi je i Dušanka Perić koja kaže da na beogradskom jezeru dane provodi sa unučićima.
"Šta ću ovde mi je najzgodnije. Za more nemamo para i Ada je jedino gde možemo da se rashladimo i da provedemo dan", kaže Perićeva i dodaje da su i ona i unici zadovoljni uslovima koje pruža ovo beogradsko kupalište.

I penzioner Stanko Radovanović kaže da često dolazi na Adu, da mu je lepo, ali ne propušta priliku da ukaže da je Ada prirodno bogatstvo za glavni grad, te da ga treba čuvati i održavati.

Ada je idealna za decu, kazao je Tanjugu dečak Filip Velimirović.
"Kada je lepo vreme lepa je voda. Sve je lepo. Spasioci su tu"", kaže Velimirović.

Na probleme je ukazala Jelena Trbojević dodajući da se građani često ne ponašaju primereno zauzimajući klupe kako bi ležali na njima.

Klupe nisu za spavanje, kaže Trbojević i dodaje često mora da traži da intervenišu iz JP ""Ada Ciganlija"".

Kao problem, ona je navodi i da je voda u delu za decu zamućena.