Gradonačelnik: "Šansa za mlade biznismene"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da gradska uprava planira da u svakoj beogradskoj opštini uspostavi "Biznis inkubator" kao mesto koje će mladima koji žele da pokrenu sopstveni posao pružiti pravne usluge i pomoć u nabavci opreme i pronalaženju poslovnog prostora.

.

Kako je saopštila gradska uprava, Mali je na skupu "Mladi su uvek u modi", koji je organizovan u Beogradu povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, rekao da gradska vlast radi na tome da se problem zapošljavanja mladih reši ili bar donekle ublaži.

- Biznis inkubator koji se nalazi ovde je mesto gde mladi mogu da dođu, dobiju poslovni prostor, opremu i sve moguće pravne usluge neophodne da svako ko ima ideju pokuša i da je ostvari. Usluge su besplatne i zato pozivam mlade da se u što većem broju jave na naredni javni poziv, iskoriste kapacitete koji se nude i pokušaju da svoje preduzetničke snove ostvare.

Obeležavanje 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, organizovao je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, a program je bio osmišljen tako da stavlja akcenat na kvalitetno provođenje slobodnog vremena i na bitnost neformalnog obrazovanja radi lakšeg zapošljavanja mladih.

Izvor: tanjug