Letnji bioskop u Akva parku

U saradnji Kulturnog centra i Jagodinskog sportskog saveza (JŠA), na bazenima Akva parka u Jagodini, od 15. avgusta, počeće da radi "bioskop na otvorenom", najavio je danas taj centar.

.

Filmovi će biti prikazivani dva puta nedeljno, u večernjem terminu, na platou kraj bazena Akva parka i beće besplatni, saopštio je Kulturni centar.

"Na repertoaru će biti stari i novi filmovi, nagrađivani filmovi, novi filmski hitovi, ali i filmski klasici i stari filmovi koje smo voleli", rekla je novinarima urednica filmskog programa Kulturnog centra Zorica Stojinović.

Letnjim bioskopom obogatićemo kulturno-zabvni program u Akva parku do kraja sezone, a ako rekacija postilaca bude pozitivna, tokom naredne sezone filmoviće se prikazivati više puta nedeljno, rekao je sportski direktor JASA, u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević.

On je dodao da je bioskop na otvorenom veoma popularan u svetu: gledate film uz piće, na čistom vazduhu, možete zapaliti cigaretu, a to ne možete u bioskopskim halama.

Bioskop u sastavu Kulturnog centra u Jagodini, jedini u Pomoravskom okrugu i jedan od oko 20 u Srbiji koji radi i koji je uspeo da sačuva kontinuitet, prošle godine je prikazao 119 filmova koje je gledalo 12.000 posetilaca.

Akva park, proteklog vikenda, posetilo je 7.000 posetilaca.

Izvor: tanjug