Od Beograda do Zlatibora stizaće se za sat i po

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je rok za završetak deonice puta Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig, 30. april 2017. godine.

.

On je izjavio da očekuje da neće biti nikakvih kašnjenja i da će od Beograda do Zlatibora moći da se stigne za sat i po.

"U Srbiji se više neće kasniti, neće biti potemkinovih sela. Ono što kažemo to ćemo i da uradimo, da ljudi mogu da računaju da će do 2017. godine koristiti ovaj taj put", poručio je Vučić i dodao da očekuje da će Srbija tada infrastrukturno biti mnogo drugačija nego danas.

Vučić je novinarima rekao i da bez teškog i velikog pritiska često ne mogu da se urade velike stvari, pa se zato izvinio direktoru Koridora što je ponekad preoštar.

"To radim zato što se plašim da se ponekad u Srbiji, posebno u tom delu javnog sektora, ne mogu bez teškog i velikog pritiska ostvariti rezultati. Zamolio sam i ambasadora i direktora

Koridora da se ubrzaju radovi i da pokušaju da ih završe pre roka, do kraja 2016. godine", rekao je Vučić.

Poručio je i da su sve građevinske dozvole za ovu deonicu izdate i da je ostalo da se reši još manje od pet odsto zemljišta za eksproprijaciju.