Grom zapalio halu u Progaru

Grom je sinoć pogodio halu za obradu lima u naselju Progar u Surčinu i izazvao požar na objektu, ali nije bilo povređenih.

.

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Rade Milošević rekao je Tanjugu da je grom udario u objekat sinoć oko 21 sata i da je izazvao požar na objektu površine oko 500 metara kvadratnih.

Povređenih nije bilo a, kako kaže, na teren je izašlo šest vatrogasnih vozila i 19 vatrogasaca. On kaže da je zbog obilnih padavina tokom noći bilo više desetina poziva građana da im pomognu i pumpama crpe vodu koja je ušla u podrume i otvore liftova.

Tramvajski saobraćaj u užem centru Beograda sinoć je bio u prekidu zbog velike količine vode na šinama. Tramvaji su stali na Slaviji, kod Vukovog spomenika, železničke stanice, Bogoslovskog fakulteta.

Voda u ulici braće Srnića skratila je trolejbusku liniju 29, koja je umesto do Konjarnika jutros do 9.10 sati saobraćala do Medakovića.

Linija 72 koja saobraća od Zelenog venca do aerodroma jutros od 5 do 7.15 bila je preusmerena zbog velike količine vode i ulici Nedeljka Gvozdenovića.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" kažu da je kiša najviše problema napravila u delovima bez kanalizacije i sa nelegalnom, tehnički problematičnom mrežom.
"U delovima grada u kojima postoji kanalizaciona mreža najave poziva za intervencije bilo je na Zvezdari – Mirijevu, Voždovcu- Autokomandi, naselju Braće Jerković, Kumodražu, na Novom Beogradu Ulica pariske komune, deo oko Bulevara Arsenija Čarnojevića i Zemunu Ugrinovačkoj ka saobraćajnici T6, Prvomajskoj", rečeno je Tanjugu u Vodovodu i kanalizaciji.

Žalbi je, kako kaže, bilo i na zapušene slivnike na autoputu i dodaju da autoput ne održava Vodovod već JP "Putevi Srbije".