Munje nad Beogradom, nevreme u Nišu

U Beogradu u nedelju uveče počela je da pada jaka kiša praćena snažnom grmljavinom, a u Nišu je padao i grad. Kiša pljušti i u drugim gradovima Srbije.

.

Pljusak u Beogradu napravio je u nedelju uveče haos na ulicama.

U Darvinovoj ulici potopljeno je jedno vozilo što je napravilo zastoj u saobraćaju, a od Cvetkove pijace do Vukovog spomenika na kolovozu je voda duboka 20 do 30 centimetara, piše "Blic".

Zbog jakog pljuska, slivale su se i bujice na Autokomandi, kao i na delu Bulevara Mihajla Pupina od opštine Novi Beograd ka Starom sajmištu.

Prema rečima rečima dežurnog dispečera u GSP-u, tramvajski saobraćaj je obustavljen u 22.15 sati u užem centru grada - na Slaviji, kod Vukovog spomenika, železničke stanice, Bogoslovskog fakulteta.

Meteorolozi su tokom čitavog dana upozoravali na pljusak koji će tokom noći pogoditi širu okolinu Beograda, a ovakvo vreme najavili su i u narednim danima.

Nevreme praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i gradom pogodilo je u nedelju uveče Niš, ali i druge delove Srbije.

Jaka kiša koja satima pada u Nišu poplavila je novi podzemni prolaz i jedan broj ulica koje su i dalje pod vodom.

Lokalni mediji javljaju da je nivo vode u pojedim delovima grada dostigao i desetak centimetara i da s obzirom na to da kiša i dalje pada postoji opasnost da se nivo vode poveća.

Gradonačelnik Nisa Zoran Perišić izjavio je večeras za lokalni portal Južne vesti da je u podzemni prolaz hitno poslata ekipa vatrogasaca.

"Jedan kamion je poslat u halu 'Čair', drugi u podzemni" - rekao je Perišić za Južne vesti.

Stabla drveća pod naletima vetra padala su na kolovoz pa su vatrogasci u više navrata reagovali i uklanjali drveće. Mediji su javili da je večeras u Nišu palo 56 litara po kvadratnom metru.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom očekuju se i sutra.