Protest protiv izmena Zakona o radu ispred Skupštine Srbije

Predstavnici nekoliko sindikalnih organizacija i predstavnika poslovodstava preduzeća u restrukturiranju, koji su danas održali protest ispred Ministarstva privrede nastavili su ga ispred Skupštine Srbije pošto ih, kako su poručili, ministar privrede Dušan Vujović nije primio na razgovor.

.

Oni su pozvali poslanike da izađu i kažu šta misle o vladinom predlogu izmena Zakona o radu.

Prema rečima predstavnika sindikalaca koji su se prethodno sastali sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem protest će biti nastavljen, jer samo sindikati s ministrom ""žele da razgovaraju o ozbiljnim stvarima".

Sindikati su poručili da su svoje zahteve predali u Ministarstvo privrede i da od Vujovića očekuju da ih kontaktira.

Oni su ponovili da će se protesti nastaviti i narednih dana, a da će u ponedeljak biti održan i sastranak radne grupe koja će razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

Predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost", Samostalnog sindikata hemije i nemetala Srbije i poslovodstava preduzeha u restrukturiranju danas su održali zajedničku sednicu na kojoj je trebalo da se razgovra o predlozima Ministarstva privrede za izlazak iz krize preduzeća u restrukturiranju.

S obzirom na to da ministar privrede nije došao na tu sednicu predstavnici sinkitaka su organizovali protestnu šetnju do Ministarstva privrede.