Od 4. jula voz za prevoz automobila do crnogorskog primorja

Železnice Srbije će od 4. jula uvesti voz za prevoz automobila putnika na relaciji Beograd - Bar, koji će iz beogradske stanice polaziti svakodnevno u 17.20 sati, a iz Bara u 16.21 sat.

.

Cena prevoza automobila do Bara u jednom smeru košta 30 evra, a povratna karta iznosi 60 evra, saopštile su Železnice Srbije.

Taj voz će prevoziti automobile putnika međunarodnog voza Beograd - Bar, koji kreće iz našeg glavnog grada u 18.05 sati.

Novosađani će od petka, takođe, svakodnevno moći da putuju do crnogorskog primorja, jer će direktna kola iz Novog Sada ( vagoni za sedenje, kušet i spavaća kola) biti uključeni u sastav međunarodnog voza koji polazi iz Beograda u 18.05 sati.

Polazak voza iz Novog Sada sa direktnim kolima za Bar je u 15.17 sati, a povratak u 12.50 sati.

Srpske železnice za sada neće uvoditi sezonski voz iz Subotice za Bar.

Zbog produženog vremena putovanja međunarodnog voza pomoćnim prevoznim putem, preko Lapova i Kraljeva, Železnice Srbije nisu imale saobraćajne mogućnosti i ekonomsku opravdanost da uvedu sezonski voz između Subotice i Bara.

Međunarodni voz Beograd - Bar i dalje saobraća pomoćnim putem preko Lapova i Kraljeva, zbog oštećenja dela barske pruge prouzrokovane nedavnim velikim poplavama.

Voz se na ovom prevoznom pravcu zaustavlja u železničkim stanicama: Velika Plana, Lapovo, Kragujevac, Kraljevo, Čačak i Užice, i nastavlja dalje redovnom trasom do Bara. Dolazak voza u Bar je u 9.52 sata.

Iz Bara međunarodni voz polazi u 17.00 sati i od Užica , takođe, saobraća pomoćnim prevoznim putem do Beograda, gde je stiže u 10.07 sati.

Karta u jednom pravcu od Beograda do Bara u drugom razredu sa rezervacijim sedišta košta 24 evra, a na relaciji Novi Sad - Bar iznosi 26.80 evra.

Cena ležaja u kolima sa četiri ležaja je devet evra, a u kolima sa šest ležajeva šest evra. Karta za postelju u kolima za spavanje košta: 15 evra u kabini sa tri ležaja, 20 evra u kabini sa dva ležaja i 45 evra u kabini sa jednim ležajem.

Železnice Srbije za putovanje do Crne Gore putnicima nude i brojne povlastice za jeftiniji prevoz.

Rezervisanje sedišta, ležajeva i postelja, kao i mesta za prevoz automobila moguće je obaviti i putem Kol centra na telefon 011/360-28-99. Ukoliko se rezervacije ne preuzmu u roku od 24 časa, rezervisana mesta se ponovo puštaju u redovnu prodaju.

Izvor: Tanjug