Uhapšen direktor BG aerodroma

Uhapšen dirketor Beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević zbog štete koju je pričinio ovom preduzeću, potvrđeno Tanjugu u MUP-u Srbije.

.

Policija sumnja da je štetu načinio u poslu sa kompanijom "Wizz air". Velimir Radosavljević je direktor Beogradskog aerodroma od decembra 2009. godine. Na to mesto je došao kao kadar URS-a Mlađana Dinkića.

Beogradski tabloidi su prethodnih nedelja najavljivali da bi Radosavljević mogao biti pozvan na odgovornost jer policija istražuje malverzacije na Aerodromu „Nikola Tesla“. Navodili su da policija ispituje navodnu zloupotrebu službenog položaja čime je oštećen budžet Srbije za oko pet miliona evra u korist "Wizz air“.

Zvanični podaci pokazuju da poslednjih nekoliko godina Beogradski aerodrom beleži rast prometa, adirektor Radosavljević je više puta isticao da je taj rast rekordan na evropskom nivou.

Za poslednjih 10 godina, čelnike Beogradskog aerodorma prate afere. Javnosti je poznat slučaj Bojana Krišta, takođe kadra Dinkićeve stranke, koji je podneo ostavku na mesto direktora aerodroma nakon pritiska javnosti zbog ogromnih bonusa koje je dodeljivao.

Takođe je zbog sumnji da je zloupotrebila službeni položaj bio pokrenut postupak protiv nekadašnje ministarke saobraćaja Marije Rašete Vukosavljević koja se teretila za umešanost u malverzacije u vezi sa opremanjem VIP salona i Terminala-2 Aerodroma Beograd. Viši sud u Beogradu ju je u julu 2012. godine, posle dugogodišnjeg procesa, oslobodio svih optužbi.