Na Zlatiboru više od 4.000 turista

U Turističkoj organizaciji Zlatibor ističu da su zadovoljni trenutnom popunjenošću kapaciteta i očekuju veoma dobru letnju sezonu, uprkos tome što proteklih meseci vremenski uslovi, nedostatak snega zimi i obilne padavine na proleće, nisu pogodovali dolasku većeg broja gostiju.

.

"Ima mnogo rezervacija, a obzirom da meteorolozi najavljuju prolepšanje vremena, broj gostiju će biti znatno veći. Trenutno na ovoj planini boravi 4.000 posetilaca, među kojima je dosta sportskih ekipa, a očekujemo da će ih tokom leta doći na pripreme preko 100 ekipa, iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika, ali i Kipra, Malte, Rusije i Grčke”, izjavio je Tanjugu direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić.

On ističe da poslednjih 10 godina postoji konstantan rast popunjenosti kapaciteta, jer se svake sezone ostvaruje sve veći broj noćenja.

Za vreme zimskog rapusta nije bilo snega, pa je zabeležen blagi pad poseta, ali smatra da će sezona biti uspešna jer će tokom leta sigurno biti znatno više gostiju.

Prema njegovim rečima, najviše je domaćih turista, ali se broj stranaca koji posećuju Zlatibor stalno povećava, i to znatno više nego gostiju iz Srbije.

To je rezultat intenzivne kampanje koju opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor sprovode u mnogim zemljama.