Letnji red vožnje i sezonske linije do Ade od ponedeljka

Letnji red vožnje stupiće na snagu od ponedeljka, 23. juna, kada će krenuti i pet sezonskih linija koje će saobraćati do Ade Ciganlije, najavio je danas gradski Sekretarijat za saobraćaj.

.

Na beogradskim ulicama će, tokom radnih dana u špicu, biti 999 vozila javnog prevoza, od čega 86 tramvaja, 62 trolejbusa i 542 autobusa, što je ukupno 690 vozila GSP-a, kao i 309 autobusa ugovornih prevoznika.

Subotom će ukupno saobraćati 691, a nedeljom 626 vozila.

Saopšteno je i da će i ove, kao i prethodnih godina biti uspostavljeno pet sezonskih linija koje će iz različitih delova grada prevoziti Beograđane do Ade Ciganlije.

Time će se, kako se dodaje u saopštenju objavljenom na sajtu Gradske uprave, svim sugrađanima u letnjem periodu omogućiti brži i lakši pristup jednom od najpopularnijih beogradskih izletišta.

Linije počinju sa radom u ponedeljak, 23. juna, i saobraćaće svakodnevno radnim danima i vikendom, od devet do 21 sati, a koristiće postojeća stajališta javnog gradskog prevoza na svojoj trasi.

Na tim linijama će radnim danima, subotom i nedeljom, raditi po dva vozila od devet do 16 časova, i po četiri vozila od 16 do 21 sati.

Linija Ada 1 voziće od Trga Republike do Vidikovca, Ada 2 od Keja oslobođenja do Ade Ciganlije, Ada 3 od Konjarnika, Ada 4 kretaće iz Mirijeva, a Ada 5 sa Bežanijske kose.

Za prevoz putnika na sezonskim linijama angažovan je GSP "Beograd".