Od sutra zaprašivanje komaraca!

Beogradski komarci imaju fore da zuje još danas. Zaprašivanje iz vazduha i sa zemlje počinje sutra i trajaće tri dana.

.

Da će se konačno krenuti u borbu protiv najezde komaraca jer su se stvorili idealni vremenski uslovi za suzbijanje iz vazduha i sa zemlje, potvrdio potvrdio je dr Milutin Đorđević, profesor Fakulteta veterinarske medicine i član stručnog tima za suzbijanje komaraca Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

- Vremenski uslovi su doveli do pojave velikog broja komaraca u Beogradu. Sutra, u petak i subotu sprovodićemo kombinovani tretman uništavanja i tako svesti brojnost komaraca na biološku normu.

Na najezdu komaraca žale se ne samo građani koji žive pored reka i šuma, već iz svih delova grada. Ivan Aleksić iz Instituta za biocide kaže da su im se usijali telefoni od poziva građana.

- Nova generacija komaraca je izletela napolje što je dovelo do povećanja brojnosti. Vreme nam nije išlo na ruku jer mora biti četiri do pet dana bez kiše kako bismo krenuli sa tretmanom.

Izvor: blic

Osim komaraca, mira nam ne daju ni biljke koje izazivaju alergije, posebno u ovom periodu. Da li znate šta sve izaziva alergiju?