Prva bolnička biblioteka na jugu Srbije!

U okviru obeležavanja početka turističke sezone i obeležavanja sto godina od boravka Kralja Petra I Oslobodioca u Vranjskoj Banji, kao i sto godina od donošenja prvog srpskog Zakona o banjama, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju biće danas održana svečanost.

.

Direktor lečilišta dr Zoran Milosavljević ponosan je što će ta ustanova, u kojoj svake godine boravi i po 30.000 pacijenata, dobiti bolničku biblioteku u okviru akcije koju je organizovao dnevni list Danas i njegovo dopisništvo iz Vranja.

U akciji je sakupljeno više od šest stotina knjiga što je pravi početak za dalje uvećanje knjižnog fonda, jer odavno naša ustanova obzirom na vrstu pacijenata koji borave kod nas ima potrebu za bibliotekom.

U jednomesečnu akciju prikupljanja knjiga aktivno su se uključili: Regionalna privredna komora Leskovac odeljenje u Vranju, Udruženju književnika Vranja, Redakciji „Novina Vranjskih“, Odbor za ljudska prava iz Vranja, SOS telefon za žene žrtve porodičnog nasilja, Turistička organizaciji Grada Vranja, Pošta u Vranju, kao i pojedinci: Vesna Miletić, Radoman Irić, Zoran Ristić, Žikica Dimitrijević, Branislav Popović. Redakcija lista Danas doniraće iz svog fonda još oko osamdeset knjiga.

Izvor: danas