3 osobe poginule u saobraćajnoj nesreći kod Raške

Tri osobe su poginule, jedna je zadobila teške, a dve lake povrede, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Šumnik u Baljevcu kod Raške, saopštila je danas Policijska uprava Kraljevo.

.

Teško povređena ženska osoba, u saobraćajnoj nesreći kod Raške, na lečenju je u Kliničkom centru u Kragujevcu i životno je ugrožena, izjavila je Tanjugu portparol te zdravstvene ustanove Vanja Đorđević.
"Pacijentkinja ima teške povrede glave, mozga, pluća i koštanog sistema i priključena je na aparat za veštačko disanje", rekla je Đorđevićeva i naglasila da je pacijentkinja pod intenzivnim nadzorom lekara Kliničkog centra u Kragujevcu.

Do nesreće u kojoj su učestvovala četiri vozila, došlo je sinoć oko 21 sat na drzavnom putu I B reda Raška – Kraljevo.

Do nezgode je došlo kada se "opel kadet", raščanskih registarskih oznaka, kojim je prema Kraljevu upravljao M.L. (32), sa putnicima D.L. (52) i M.L. (59), svi iz Jošaničke Banje, sudario sa kombijem "mercedes vito", novopazarske registracije, kojim je iz suprotnog smera upravljao M.P. (18) iz Novog Pazara, sa suvozačem V.P. (25) iz istog mesta

Kako je saopšteno, do sudara je došlo kada je "opel kadet" preticao "ladu samaru", registrovanu u Raškoj, kojim je upravljala S.T. (30) iz istog mesta i sa kojom je u vozilu bio njen maloletni sin.

Od siline udara kombi se okrenuo na putu i u njega je udario "pežo 206", novopazarske registracije, kojim je upravljao S.J. (25) iz Novog Pazara.

Vozač i putnici "opel kadeta" su preminuli na licu mesta, dok je vozač kombija zadobio teške, a suvozač kombija i vozač "pežoa" lake telesne povrede.

Vozač i suvozač "lade samare" nisu povređeni.

Uviđaj je obavio Osnovni javni tužilac u Raški, u prisustvu policijskih službenika Saobraćajne policijske ispostave Raška.

Saobraćaj na tom delu puta je do ponoći bio u prekidu za teretna vozila, dok je za putnička preusmeravan na alternativni putni pravac.