Savez studenata Beograda hrani volontere Srbije!

Savez Studenata Beograda ujedinio je studente cele zemlje. Oni su se organizovali da obezbede hranu i druga sredstva svima kojima je potrebno. Danima već radi jedna kuhinja u "Mikser hausu" gde se spremaju obroci za volontere širom Srbije...

.

Marko Pavlović "Organizovali smo se ispred Saveza studenata Beograda sa fakulteta, visokih škola i domova. Imamo 5000 hiljada volontera. Neki su na terenu. Mi imamo akciju hranjenja dobrovoljaca, tako da šaljemo obroke i volonterima i onima kojima je hrana najpotrebnija. Trenutno imamo jednu kuhinju. Planira se i druga", rekao nam je Marko Pavlović, predsednik Saveza studenata Beograda.

Ovi plemeniti mladi ljudi za sada imaju cilj da nahrane sve radne ljude koji pomažu onima koji su najugroženiji, kao i onima koji su izašli u susret svim unesrećenim ljudima. Oni rade pod parolom "Hrana za heroje". Marko objašnjava da njihov posao nije ni blizu kraju, jer posle ove ide još jedna akcija:

"Posle ulazimo u drugi deo akcije gde će Savez studenata Beograda sa svim svojim dobrim ljudima i kolegama da učestvuje u sanaciji svega. Pomagaćemo u obnovi dvorišta, kuća, puteva i kompletne infrastrukture. Apelujem na sve ljude koji žele da pomognu da se jave!"

"Što se tiče hrane, trenutno su nam potrebne posude za pakovanje hrane i potrebne su nam sirovine za kuhinju i gorivo, koje nam je najpotrebnije." "Pozivam i sve ljude koji prolaze kroz Beograd kolima i koji mogu da prevezu hranu onima kojima je potrebna, da nam se jave", dodao je Marko.

Dok se u Balkanskoj 4 prikupljaju sredstva u Mikser Hausu kuhinja radi 12 sati dnevno. Koordinator kuhinje, student poljoprivrednog fakulteta Matija Ribarić kaže da je juče podeljeno oko 4000 obroka:

"Ovde se priprema hrana za volontere, ali i za one kojima je potrebna. Na meniju su pasulj, pasta, pekarski krompir, paprikaš i druga kuvana jela. Kuvaju nam studenti visoke hotelijerske škole, a radimo od 8 ujutru do 20h. Razvozimo hranu privatnim vozilima dobrovoljaca i trenutno nam je najpotrebnije gorivo, mada nam treba i meso sa deklaracijom kao i voće i povrće", rekao je Matija.