Osmogodišnja devojčica pomogla majci pri porođaju

Zahvaljujući dispičaru hitne pomoći jedna osmogodišnja devojčica uspela je da pomogne svojoj majci da rodi zdravog dečaka, dok su čekale da hitna pomoć stigne do njihovog doma u Tampa Beju na Floridi.

.

Dispečeri sa broja 911 u Americi, obavili su vest o hrabrom poduhvatu osmogodišnje devojčice.

Naime, njihov centar u Tampa Beju primio je poziv u ponedeljak ujutro od Kristal Garsije. Ona im je javila da joj je porođaj počeo i da hitno pošalju medicinska kola po nju.

Dispečer je odmah reagovao i poslao ekipu lekara, međutim oni nisu bili dovoljno brzi i žena je morala da se porađa sama.

U tom trenutku pored Kristal je bila njena ćerka Jasmin koja je sve vreme razgovarala sa dispečerom. Dispečer je rekao da je Jasmin sve vreme bila izuzetno smirena i slušala je svaku instrukciju koju je dobijala od njega.

Poziv je trajao osam minuta, a za to vreme Jasmin je mami donosila peškire i druge neophodne stvari, ali i pridržavala bebinu glavu.

"Ona je u velikim bolovima", u jednom trenutku je rekla Jasmin preko telefona.

Kada su lekari stigli, Kristal je već rodila dečaka, a oni su bebu i mamu brzo odvezli u bolnicu na pregled. I mama i beba su dobro, a dečak je dobio ime Džozef Džejms Snajder.

Mama Kristal izjavila je da je ponosna na svoju ćerku Jasmin što je tako dobro podnela stres i pribrano joj pomogla tokom porođaja.

"Ona je definitivno ostala veoma smirana kada je najviše trebalo. Ja sam bila ta koja je sve vreme bila histerična", rekla je Kristal.