6 radnika povređeno u eksploziji na nalazištu NIS

Šest radnika koji su danas povređeni kada je došlo do eksplozije u blizini Požarevca, na lokaciji gde NIS vrši istraživanje tla nisu u životnoj opasnosti, a detonicja nije izazvala ekološka zagađenja.

.

Kompanija NIS je saopštila da šest radnika koji su povređeni zbog eksplozije prilikom obavljanja seizmičkih ispitivanja u Kasidolu, u opštini Požarevac, nisu u životnoj opasnosti

Životna sredina nije ugrožena i nema ekoloških posledica, navodi se u saopštenju i precizira da je do incidenta došlo prilikom izvođenja geofizičkih radova pri kojima se koristi eksploziv, navodi se u saopštenju.

Kompanija i nadležni organi trenutno sprovode detaljnu istragu o ovom događaju i utvrđuju sve činjenice u vezi sa njim, naveo je NIS.

U Ministarstvu unuitrašnjih poslova rečeno je Tanjugu da je do eksplozije došlo, iz za sada neutvrđenih razloga oko 12:30 sati, a da je jedan od radnika teže povređen

Teže povređeni radnik prevezen je u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu i u toku je njegovo zbrinjavanje, potvrđeno je Tanjugu u toj ustanovi.

Do eksplozije je došlo na bušotini "KAC 1D", gde radnici NIS Naftagas vrše istraživanje, a uviđaj je u toku, saopšteno je MUP.

Na lice mesta izašla je uviđajna ekipa Policijske uprave Požarevac, osnovni javni tužilac u Požarevcu i pripadnici lokalnog Sektora za vanredne situacije.