Er Srbija od 1. maja menja uslove prevoza prtljaga

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija će u cilju prilagođavanja uslova transporta sa standardima evropskih avioprevoznika 1. maja izmeniti uslove prevoza predatog prtljaga.

.

Umesto dosadašnjeg koncepta koji je kao standard predviđao samo težinu prtljaga na letovima Er Srbije, ubuduće će se primenjivati koncept broja komada predatog prtljaga, saopštila je Er Srbija.

Putnici Er Srbije koji budu putovali od 1. maja moći će u ekonomskoj klasi besplatno da prevezu jedan prtljag maksimalne težine 23 kilograma, a u biznis klasi dva prtljaga težine 32 kilograma svaki.
"Ova promena je važan korak u cilju prilagođavanja uslovima transporta evropskih avio-kompanija", rekao je tim povodom generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

Kao što se praktikuje u avio-kompanijama širom sveta, svaki predati prtljag koji prelazi dozvoljenu težinu, broj i dimenzije određene novim uslovima biće posebno naplaćivan, navedeno je u saopštenju.

Er Srbija je osnovana 26. oktobra 2013. kao nacionalna aviokompanija Srbije, koja opslužuje 29 evropsko-mediteranskih destinacija direktno sa svog glavnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, sa uslugama prevoza putnika i tereta.

U ponudi su i prekomorske i međunarodne destinacije u Aziji i Australiji preko "codeshare" partnera i svog akcionarskog partnera sa 49 odsto udela Etihad ervejza.

Aviokompanija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.