Krivične prijave protiv Đukić Dejanović i Ješića

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je ove godine krivičnu prijavu protiv deset funkcionera, među kojima su ministarka zdravlja u tehničkoj vladi Slavica Đukić Dejanović i potpredsednik Vlade AP Vojvodine Goran Ješić, zbog sumnje da Agenciji nisu prijavili imovinu ili su joj dostavili lažne podatke.

.

Kako se navodi u saopštenju Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, deset krivičnih prijava rezultat su kontrole izveštaja o imovini i prihodima funkcionera.

Odeljenju za borbu protiv korupcije Republičkog javnog tužilaštva podnete su krivične prijave protiv Đukić Dejanović i Ješića, ali i protiv nekadašnjeg direktora Inspektorata za rad Dragoljuba Peurače, državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Predraga Peruničića, sudije Privrednog suda u Beogradu Ružice Banjalučkić.

Prijave su podnete i protiv generalnog direktora Javnog preduzeća za skloništa Vladana Skadrića, bivšeg direktora RZZO Aleksandra Vuksanovića, nekadašnjeg zamenika predsednika Gradske opštine Zemun Saše Ljubinkovića, zamenika predsednika Gradske opštine Mladenovac Miloša Stojanovića i ranijeg člana Komisije za hartije od vrednosti Đorđa Jovanovića.

Republičkom javnom tužilaštvu i drugim nadležnim državnim organima podneto je i 15 izveštaja, zbog sumnje da su funkcioneri, čiji su izveštaji o imovini i prihodima bili predmet kontrole, izvršili drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti propisano Krivičnim zakonikom.

Agencija nije želela da objavi imena tih funkcionera, jer bi se time moglo ugroziti i otežati vođenje predistražnog, odnosno krivičnog postupka, navodi se u saopštenju.

Đukić Dejanović prijavila imovinu i prihode Agenciji

Ministarka zdravlja u tehničkoj vladi Slavica Đukić Dejanović uredno je prijavila svu svoju imovinu i prihode Agenciji za borbu protiv korupcije u skladu sa zakonom, saopšteno je danas iz njenog kabineta.