Radnici AMSS pred zgradom vlade, predali zahteve

Oko 200 radnika Auto-moto saveza Srbije (AMSS) okupilo se danas pre podneva ispred zgrade Vlade Srbije, zahtevajući da nadležni organi ispitaju malverzacije u tom preduzeću i da generlani sekretar bude smenjen.

.

Član Upravnog odbora AMSS Vlada Ivanović rekao je Tanjugu da radnici očekuju da ih primi budući premijer Aleksandar Vučić, i da su na pisarnici vlade ostavili svoje zahteve.

Zaposleni u AMSS, iz Beograda ali i drugih gradova Srbije, okupili su se jutros u 9 časova ispred sedišta u Ruzveltovoj ulici, nastavljajući juce započet protest. Tada su i najavili dolazak pred vladu.

Prema Ivanovićevim rečima, u slučaju da danas ne dođe do sastanka sa nadležnima, radnici će stupiti u generalni štrajk.

Na pitanje da li će biti blokade saobraćaja, Ivanović je rekao da ne bi trebalo, ali “da ne može ništa da obeća”.

U tekstu zahteva ostavljenog na prijavnici, u koji je Tanjug imao uvid, tvrdi se da je generalni sekretar AMSS Aleksandar Nikačević smenjen zbog višegodišnjih malverzacija i nedomaćinskog poslovanja, čime je “tu kuću doveo na ivicu propasti posle 92 godine tradicije, ugleda i uspešnog poslovanja”.

Kako je precizirano, Nikačević je smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9, aprila u Kruševcu, a u skladu sa važećim aktima njihovog udruženja.