Meštani sela Tavnik pokrenuli inicijativu za otcepljenje od Kraljeva i pripajanje Čačku

Meštani kraljevačkog sela Tavnik rešili su da pokrenu inicijativu da se otcepe od Kraljeva i pripoje gradu Čačku zbog toga što su im, kako kažu, putevi neasfaltirani i neosvetljeni, nemaju kanalizaciju, a jedan ceo zaselak nema vodu.

.

Prema rečima člana saveta mesne zajednice Tavnik, Srećka Zucovića inicijativa je pokrenuta jer kraljevačka gradska uprava nema obzira prema žiteljima ovog sela.

"Imamo više firmi na našem području koje upošljavaju ljude odavde i iz okolnih mesta, a putevi su lošsi, ulična rasveta takođe, tako da ćemo raspisati referendum za otcepljenje od Kraljeva i pripajanje Čačku koji će moći da nam pomogne", ubeđen je on.

Meštanin Tavnika, Dušan Zucović kaže da je potpisivanje peticije o pripajanju Čačka u toku, jer Gradska uprava Kraljeva nema dobru saradnju sa mesnom zajednicom.
"Imamo preobleme sa vodom , kanalizacijom , putevima, godinama se samo priča a ništa se ne realizuje", navo je on u izjavi Tanjugu.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva, Milun Jovanović kaže da peticija o pripajanju Čačku još uvek nije stigla u ovdašnju gradsku upravu.
"Kada dobijemo potpisan dokument od meštana Tavnika pozvaćemo predstavnike mesne zajenice i porazgovarati s njima", naveo je on danas u izjavi Tanjugu.

Jovanović je rekao da je upoznat sa problemima vodosnabdevanja pojedinih delova sela, međutim, objašnjava, da su vodovod izgradili žitelji Tavnika sopstvenim učešćem.

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić kaže da inicijativu za pokretanje postupka za promenu gradske teritorije može podneti Skupština grada ili 10 % birača koji imaju prebivalište na teritoriji mesta na koje se promena odnosi.
"Predlog za pripajanje nije stigao kod nas. Svakako se mora poštovati zakonska procedura, a o promeni granica lokalnih samouprava odlucuje republički parlament", kazao je on danas Tanjugu.