Dr Danica Grujičić: „Zbunjujuća odluka, virus ne radi do 10 uveče; Kolegama u Batajnici puca kičma, ne možete da gledate to"

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra dr Danica Grujičić otkrila je za TV Prva zašto se tek sada vakcinisala protiv koronavirusa.

.

Naime, ona je prva osoba koja je primila vakcinu "Sputnjik" proizvedenu na Institutu Torlak. Kako kaže, oseća se dobro.

"Dobro sam. Do pola 11 sam bila na klinici, 30 osoba pregledala... Nisma imala nikakvih problema. Verovala sam da ih neće ni biti", navela je dr Grujičić

Kako je objasnila, primanje vakcine je odložila, jer je imala želju da promoviše Torlak, ali je i u međuvremenu imala kovid 19, a i bila je u kontaktu sa zaraženim osoba, te je imala i antitela.

Ona je kritikovala antivakserske grupe, istakavši da je to svugde u svetu i da se desi da vam dođe jedan čovek i "kaže da ne dajete deci MMR vakcinu".

Dr Grujičić se osvrnula i na to što se pojavila njena lažna Fejsbuk stranica.

"Prijavila sam policiji, želim da tužim osobu. Primila sam vakcinu, a bila je priča da sam primila vitamin C, a to je toliko bolno... Uvek možete da pravite teoriju zavere. Oprezna sam kada su u pitanju vakcine... Radi se o bolesti koja dugo traje... Pitate se da li je to prirodan virus. U Južnoj Koreji su izdali časopis i mogli smo da dođemo do podataka, tamo su našli čak sedam mutacija. Čim toliko brzo mutira... Virus je napravljen, kada god čovek se igra Boga, dobije po nosu, samo pogledajte ko je najviše profitirao", navela je Grujičić.

"Torlak je sjajna ustanova i zašto je bio problem da se uloži novac i zato sam čekala (da primim vakcinu napravljenu u Torlaku), kazala je ona i navela da se nada da će ta ustanova povratiti poverenje građana u nju.

"Zašto bi Bil Gejts pričao o vakcini, šta on zna o tome, vi ne znate u šta je on ulagao", upitala je ona.

Ponovo je pozvala građane da se vakcinišu.

Vakcina spasasva od respiratora, ali može da se desi i da iako ste vakcinisati, možete da završite na respiratoru. Uvek postoji neželjen efekat. Lekari koji ne veruju vakcini su u manjini, svako ima pravo na svoje mišljenje, Neprimerene izjave su stvorile ovakvu atmosferu", kazala je dr Grujičić i ponovila da vakcina štiti od teških oblika bolesti.

Ona je kritikovala i odluku da se uvede korišćenje kovid propusnica posle 22 sata.

"Zbunjujuća odluka. Virus ne radi do 10 uveče. Bolje da se zatvore klubovi. Gde god da sam otišla, videla sam da se pridržavaju mera. Kolegama u Batajnici puca kičma... Ako ste čovek, ne možete da gledate to. Apelujem još jednom, vakcinišite se", navela je Grujičić.

Izvor: B92