Sazdanović: Postoje vrlo precizne instrukcije "Batuta" kada se, kako i ko vakciniše... Dovoljno je samo da ih naše kolege poštuju

Državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. dr Predrag Sazdanović je u "Jutru" Prve televizije govorio o važnosti vakcinacije.

foto: Printscreen/PrvaTV
foto: Printscreen/PrvaTV
.

Sazdanović je govorio i o tome da svi lekari koji ne preporučuju vakcinaciju, treba da snose odgovornost, osvrnuvši se tako na sve veći broj trudnica i porodilja koje su u proteklih nekoliko nedelja preminule od posledica korona virusa, a nisu bile vakcinisane.

- Nije tačno da vakcina ubija", prokomentarisao je Sazdanović stav pojedinih kolega da trudnice ne treba da se vakcinišu.

On je govorio i o tome na koji način građani mogu da prijave lekare koji im savetuju da se ne vakcinišu.

- Suština poruke akcije Ministarstva zdravlja je profesionalnost. Bavite se svojim poslom. Postoje vrlo precizne stručno-metodološke instrukcije "Batuta" kada se, kako i ko vakciniše. Dovoljno je samo da naše kolege na vakcinalnim punktovima, naši izabrani lekari, pedijatri, ginekolozi, opšta medicina poštuju te procedure, ništa više od toga, rekao je Sazdanović za Prvu.

Na koji način se vrši prijavljivanje i kako se dostavljaju informacije o pacijentima i lekarima, pogledajte u video-prilogu: